Witajcie!
Publikuje potrzebne programy do t³umaczenia aplikacji symbianowskich + krok po kroku jak to wykonaæ.
Zaczynamy:
Potrzebny programik o nazwie Sisware 4.6 i resedit
i widzimy takie okienko:
Teraz przyk³adowo chcemy odpaliæ jaki¶ plik i go przet³umaczyæ robimy to w nastêpuj±cy sposób:
Szukamy naszego programu do t³umaczenia i klikamy ok.
U mnie na przyk³adzie t³umaczenia programu o nazwie "SwitchOff", pokazuj± siê takie rzeczy w okienku to dobrze.
Pora rozpakowaæ nasze ¼ród³a z rozszerzeniami .sis lub .sisx, klikamy na przycisk "Extract SIS File"(to s± takie ksi±¿ki w pude³ku:D), kursorem pokaza³em gdzie klikn±æ i teraz po rozpakowaniu widzimy co¶ takiego:
W porz±dku po rozpakowaniu plików klikamy na close i odpalamy programik o nazwie "RESedit" (jest na koñcu posta w downloadzie), a wygl±da on tak:
Okej wygl±d 2 programiku znamy teraz przejd¼my do tego co bêdziemy t³umaczyæ, aby to uczyniæ klikamy w resedit:
WA¯NE!!!!!
Po tym jak bêdziemy chcieli otworzyæ ¼ród³o (resource) danego programu sis (w moim wypadku jest to Switchoff) przechodzimy tutaj:
Widzimy na screenie tym co teraz wklei³em 2 fotki. 1 gdzie jest ¶cie¿ka danego ¼ród³a u mnie jest tak "D:\SISWARE\SISWare4.6\SISWare4.6 Beta\bin\SwitchOff.unsigned.2.0.0.s60v3PL\resource\apps\" Akurat tutaj poda³em przyk³ad gdzie ja mam te ¼ród³a, u was to siê zmieni gdy¿ zainstalujecie to gdzie chcecie, ale liczy siê zawsze koñcówka ¶cie¿ki czyli to "SISWare4.6 Beta\bin\nazwa programu\resource\apps\"
2 screen natomiast pokazuje, ¿e w tym folderze apps jest ¼ród³o z rozszerzeniem "src" i jego typ czyli "r", program tylko takie typy plików zobaczy.
Nastêpnie klikamy na 1 plik w tym wypadku u mnie kliknê na switchoff i poka¿e nam siê takie okno:
Po przet³umaczeniu wszystkiego co mamy klikamy na:
Po klikniêciu wywali nam okno i klikamy zapisz, po klikniêciu zapyta czy nadpisaæ, oczywi¶cie klikamy TAK i przechodzimy z powrotem do programy SISware.
W programie SISware klikamy teraz taki przycisk (screen pokazuje):
i teraz z górki klikamy na strza³kê "Build SIS File" o tutaj:
wywali nam okienko z nadpisaniem naszej pracy, oczywi¶cie nadpisujemy i cieszymy siê wynikami naszej pracy, testuj±c j± na telefonie .
Dziêkujê za wyrozumia³o¶æ i czekanie na tutorial .
A TO WSZYSTKO DLA WAS U¯YTKOWNICY.
Potrzebne programy:
-Resedit
-Sisware
UWAGA:
Poprawka 1
Ma³e poprawki, jak ju¿ niektórzy zauwa¿yli program o nazwie "RESedit" wymaga zainstalowania odpowiednich bibliotek Microsoftu o nazwie Netframework, zalecana jest instalacja wersji 1.1,2.0 i 3.5 by chodzi³ program. Program, który jest w paczce dzia³a 100% po zainstalowaniu tego co napisa³em i nie musicie ¶ci±gaæ innych RESeditów.